Másfél hónapon belül másodszor kapta el a vírust a magyar válogatott kosaras

2020. november 24. – 07:34

frissítve

Másfél hónapon belül másodszor kapta el a vírust a magyar válogatott kosaras
Online angolóra 9. osztályosoknak. 2020. november 11-től álltak át a középfokú oktatási intézmények az online munkarendre – Fotó: Balázs Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatosan frissülő hírfolyamunk a koronavírus-járványról kedden.

December 15-től öt napra mérsékelhetik az addig kötelező 14 napos karantén idejét azok az Angliába érkezők, akik a karanténkötelezettség alól nem mentesített országokból (köztük pl. Magyarországról) érkeznek oda. A karanténidő csökkentéséhez egy negatív tesztre lesz szükség, amit azonban legkorábban csak az országba érkezést követő ötödik naptól lehet elvégezni – jelentette be kedden Grant Shapps brit közlekedési miniszter. Azért kell öt napot várni, mert ha valakiben benne van a vírus, ötnapi lappangási idő után megbízhatóbb eredményt ad a szűrővizsgálat. A teszt költségét az utas fizeti, ezért a magánszolgáltatók kb. 40-60 ezer forintnak megfelelő fontot kérnek. (MTI)

A harmadik ígéretes kísérleti oltóanyag bejelentésével egyre több a fény a „hosszú, sötét alagút végén” – jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfő este. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz felszólította a világ országait: biztosítsák, hogy mindenki hozzáférjen majd a vakcinához. Többet erről itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!