Beértük Olaszországot az aktív fertőzöttek arányában

2020. november 19. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

Olaszországban annyira romlott a járványhelyzet, hogy november 5-től újabb szigorú intézkedéseket vezettek be. A vörös zónákban (Calabria, Lombardia, Piemonte, Valle d’Aosta, Toscana, Campania, Bolzano) még a településeken belül is tilos mindennemű mozgás, a nap minden szakában. Zárva vannak a középiskolák, éttermek, kávézók, üzletek, csak az élelmiszerboltok és az alapvető szükségleteket kiszolgáló üzletek tarthatnak nyitva.

Összehasonlítottuk, hogyan nőtt a regisztrált aktív fertőzöttek száma Olaszországban és Magyarországon. Az alábbi grafikonon november 1-től követheti a két ország adatait. Bár végig eléggé fej-fej mellett haladt a két oszlop,

tegnapra beértük az olaszokat, mindkét országban 1230 aktív fertőzött jut 100 ezer főre.

Ha a bal alsó sarokban található lejátszás ikonra kattintanak, elindul az animáció és megnézhetik, hogyan nőtt a regisztrált aktív fertőzöttek száma, illetve az alsó idővonalon lévő csúszkát is használhatják:

Az olasz kórházi ágyak felén koronavírusos beteg fekszik, az intenzív ágyak mintegy 40 százalékán covidos beteget kezelnek. Ezt sajnos nem tudjuk összevetni magyar adatokkal, mert hetek óta hiába kérdezzük az operatív törzset, hány intenzíven kezelt magyar beteg van, nem válaszolnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!