Kigyógyult a koronavírusból Pikó András

2020. november 15. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Amennyire ez állítható egyáltalán a koronavírus fertőzés esetében: meggyógyultam.”

közölte a Facebookon a józsefvárosi polgármester. Pikó András eszerint vasárnap délután elhagyhatja a kórházat. Az újságíróból lett 56 éves polgármestert október végén vitték kórházba, három nappal azután, hogy megállapították nála a fertőzést. „Nekem a súlyosabb lefolyású koronafertőzés jutott” – írta akkor. Vasárnapi beszámolója szerint most már „negatív a pcr tesztem, a CT nem mutatott már komoly elváltozást a tüdőmön, nincsenek tüneteim.”

Hálás vagyok a Szt László Kórház covid osztálya minden dolgozójának, orvosának és ápolójának. Nap, mint nap láttam, mekkora odaadással, türelemmel és felelősséggel végzik a munkájukat, az egyre nehezebb körülmények között is. Köszönöm nekik és mindenkinek, aki most életeket ment a magyar egészségügyben!

– írta Pikó.

Nem a polgármester volt az egyetlen a józsefvárosi önkormányzattól, aki kórházba került. Sőt, a ide kötődik az egyik legfiatalabb halálos áldozata is a vírusnak: november elején huszonnyolc éves korában koronavírus következtében halt meg a közismert roma folklórzenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh István Lajos „Paci”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!