Amerikában egy nap alatt 170 ezer új fertőzöttet találtak, újabb korlátozásokra készül néhány állam

2020. november 14. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államokban 11 millióhoz közelít az igazoltan koronavírusos fertőzöttek száma, csak pénteken több mint 170 ezer új fertőzöttet regisztráltak az országban. A Johns Hopkins adatai szerint már meghaladta a 244 ezret a koronavírus okozta Covid-19 betegségben és szövődményeiben elhunytak száma.

Több tagállamban ismét rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma, és több tagállamban szombattól vagy vasárnaptól további szigorításokat vezetnek be a járvány visszaszorítása érdekében:

  • Vermontban Phil Scott kormányzó bejelentette: szombattól minden kávézónak, szórakozóhelynek és étteremnek este tízkor be kell zárnia, az éttermek csakis elvitelre dolgozhatnak. A politikus aggasztónak nevezte a járvány terjedésének gyorsaságát.
  • New York államban Andrew Cuomo kormányzó hétfőtől ígért további szigorításokat, New York város polgármestere, Bill de Blasio pedig bejelentette, hogy hétfőtől bezárhatják valamennyi iskolát.
  • Nebraskában Pete Ricketts kormányzó közölte: szombattól kétméteres távolságot kell tartani presszókban. éttermekben és fitneszklubokban, és mindenütt ajánlott a szájmaszk viselése. A kormányzó leszögezte: nem akarja kötelezővé tenni a szájmaszkot, mert – mint fogalmazott – „inkább a nevelés híve”. A középnyugati államban elhalasztják a nem sürgős sebészeti beavatkozásokat is.
  • A nyugati parti Oregonban és Washington államban két hétig az élelmiszerboltok kivételével minden üzlet, étterem, sportklub, intézmény és iskola zárva tart, hatnál többen pedig még lakáson belül sem gyűlhetnek össze.
  • Új-Mexikó államban szintén kéthetes lezárást jelentett be a kormányzó, Utah államban rendkívüli állapotot hirdettek ki.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!