Ukrajnában életbe lépett a hétvégi karantén, de több nagyváros nem hajlandó bevezetni

2020. november 14. – 12:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, egymás után három napon döntve meg a korábbi csúcsot, szombatra már több mint 12,5 ezer új fertőzöttet jegyeztek fel egy nap alatt, a halálos áldozatok száma pedig átlépte a 9,5 ezret. Az elmúlt napon is sok, 1525 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Eközben életbe lépett a kormány által elrendelt úgynevezett hétvégi karantén, amely alapján az élelmiszerboltokon, a gyógyszertárakon, illetve a közösségi közlekedésen kívül semmi sem működhet. Egyúttal a kormány megszüntette a korlátozások adaptív, azaz régiónként eltérő jellegét is, mostantól az egész országban a korábbi „narancs” besorolásra vonatkozó szabályozások vannak érvényben.

Több vidéki nagyváros, az ország nyugati részén Lviv, Ternopil, Zsitomir, Ivano-Frankivszk, továbbá Cserkaszi, valamint a kelet-ukrajnai Dnyipro helyi vezetése bejelentette, nem vezetik be a hétvégi karantént, hiába figyelmeztetett Denisz Smihal miniszterelnök, hogy a rendelet végrehajtása kötelező. Kijev városvezetése viszont engedelmeskedett. A romániai határnál lévő Csernyivciben több száz vállalkozó útelzárással tiltakozott szombaton a hétvégi karantén bevezetése ellen. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!