Törökországban az iskolák és a bevásárlóközpontok bezárását kéri az orvosi kamara

2020. november 14. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus terjedését lassító további intézkedések bevezetését, többek között a bevásárlóközpontok és az iskolák bezárását kérte a török kormánytól az isztambuli orvosi kamara elnöke, aki arra figyelmeztetett, hogy Isztambulban már most a teljes kapacitását kihasználva működik számos egészségügyi intézmény, és az egészségügyi dolgozók rendkívül leterheltek. Az isztambuli orvosi kamara elnöke szerint ideje lenne ismét kijárási korlátozásokat bevezetni Törökország nagy részén.

A májusban a Covid-19-betegek fogadására Isztambulban kijelölt két, egyenként ezerágyas kórház megtelt. A török metropoliszban működő nagyjából 70 közkórházban ezért újabb és újabb ágyakat szabadítanak föl az újonnan érkező koronavírus-fertőzötteknek. A török egészségügyi miniszter azt közölte, hogy az országban jelenleg az intenzív ágyak 70 százaléka foglalt. A dpa hírügynökség által idézett orvosok szerint ez valószínűleg azt jelenti, hogy az állami kórházak intenzív osztályai lényegében megteltek, és már a magánintézmények kapacitásait is igénybe kell venni. A 83 millió lakosú Törökországban a hivatalos adatok szerint nem egészen 408 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig. (MTI)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!