Kötelező a maszk a MÁV és a Volánbusz állomásain is

2020. november 11. – 14:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A járványügyi helyzet miatt szerdától általános maszkhordási kötelezettség lépett életbe a MÁV-csoportnál: a járműveken, a MÁV és a MÁV-HÉV állomásain, illetve megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

A MÁV szerdán azt közölte, a kedden megjelent kormányrendelet kimondja, hogy a maszkviseléssel kapcsolatban eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azaz a 6. életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles orvosi-, munkavédelmi-, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje, többek között a tömegközlekedési eszközön és minden olyan helyiségben, ahol tömegközlekedési eszközre várakoznak az utasok.

Hangsúlyozták: szerdától nemcsak a vonatokon és autóbuszokon, illetve a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselni az utasoknak, hanem az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Jelezték, hogy ha a szabályszegő utas a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, 8000 forintos pótdíjat szabhatnak ki, illetve ki is zárhatják az utazásból, további ellenszegülés esetén pedig a személyzet rendőri segítséget kérhet. Kérik, hogy aki teheti, vásároljon jegyet- és bérletet elektronikusan. (MTI)