Szijjártónak nincs tüdőgyulladása, de a fejfájástól a hasmenésig minden más tünetet produkál

2020. november 10. – 19:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A megfertőződése óta eltelt több mint egy hétben a Covid-19 fertőzésre jellemsző szinte összes tünetet produkálta Szijjártó Péter. A külügyminiszter a HírTV-nek arról beszélt, hogy legtöbbször a tüdejét vizsgálják, „hálaistennek” a tüdőgyulladása még nincs,

„de a fejfájástól kezdve, az orrduguláson át, a torokfájáson és az izomfájdalmakon keresztül, a hasmenésig már minden megvolt.”

A miniszter arról számolt be, hogy a tüneteinek erőssége és az egészségügyi állapota egy napon belül is sokat változik. Minden, amit korábban az orvosok elmondtak a betegségről, az az ő esetében beigazolódni látszik, de reméli, hogy a tüdeje épen marad, mert úgy érti, ez a legnagyobb kockázat.

Ahogy azt korábban a Telex is megírta, Szijjártót az ázsiai tárgyalások során, Bangkokban tesztelték, így derült ki, hogy koronavírusos. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy kitől kaphatta el a fertőzést, de a műsor szerint további négy ember, köztük egy nagykövet és egy diplomata is koronavírusos lett Szijjártó Péter közeléből. A külügyminiszter pozitív koronavírus-tesztje óta rendszeresen tájékoztatja a Facebook-oldalának követőit a hogylétéről. Vasárnap arról írt, hogy a tünetei erősödtek.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!