Jó döntésnek tartja az iskolák egy részének bezárását a Pedagógus Kar elnöke

2020. november 9. – 13:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter szerint jó, hogy az iskoláknak maradt két napjuk felkészülni azokra az intézkedésekre, amiket Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentett be a Facebook-oldalán. „Jobb lett volna, ha az egyes iskolák kapnak alternatívákat, de ezeket a döntéseket el tudom fogadni” – nyilatkozta Horváth.

Azzal, hogy a kollégiumok is bezárnak, valamint a felsőoktatás is online üzemmódra áll át, Horvát szerint el lehet érni, hogy kevesebbet találkozzanak a diákok, ne legyenek többen egy helyen, és a tömegközlekedés zsúfoltsága is csökkenthető, ugyanakkor még azt is el tudta volna képzelni, hogy a 7-8. osztályokban is átálljanak online oktatásra. Másrészről a felsőbb osztályokban a felvételire is készülni kell, ami szintén nehezítő tényező.

Az elnök szerint a 8-12 évfolyamos gimnáziumokban kicsit bonyolultabb lesz a helyzet, mivel a diákok egy része online, egy részük pedig az intézményben fog tanulni. Itt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy tömbösítenek majd órákat, de a diákok ebédeltetését is meg kell majd oldani. Szerinte, ha nem javul a járványhelyzet, akkor ezeket az intézkedéseket akár még tovább is életben kell tartani. (HVG)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!