Menczer: Ha keleten előbb találják meg az ellenszert, akkor a brüsszeli lobbi sem akadályozhatja meg, hogy a vakcinát Magyarországra hozzuk

2020. november 5. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kínai gyártótól kaphat vakcinamintát Magyarország bevizsgálásra – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Menczer Tamás csütörtökön, írja az MTI.

Menczer a Facebookon megosztott videóban azt mondta, Szijjártó Péter (aki maga is elkapta a koronavírust) külgazdasági és külügyminiszter irányítása mellett közel járnak ahhoz, hogy az ország hozzájusson a vakcinamintához. „Ez óriási lépés lenne, hiszen egy potenciális koronavírus-vakcinát vizsgálhatnának magyar szakemberek” – mondta Menczer, aki szerint ezzel Magyarország az elsők között lenne Európában ezen a téren. Az államtitkár szerint tovább folynak a tárgyalások mind a három kínai, valamint az orosz és az izraeli vakcinagyártókkal is.

„És még valami biztos: hogyha keleten előbb találják meg az ellenszert, akkor sem a brüsszeli lobbi, sem a gyógyszermultik lobbija nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy a vakcinát Magyarországra hozzuk. A magyar emberek egészsége az első” – véli Menczer.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!