Soha ennyi új fertőzöttet nem regisztráltak egy nap alatt Magyarországon

Legfontosabb

2020. október 31. – 11:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 24 órában 3908 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, korábban egy nap alatt soha ennyi új fertőzöttet nem regisztráltak. Ezzel 75 321 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma.

Egy nap alatt elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1750 főre emelkedett, 19 032-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 54 539 fő. Az aktív fertőzöttek 26%-a, az elhunytak 33%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti.

4048 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, az előző napinál ez majdnem 300-zal magasabb szám.

A kórházban lévő fertőzöttek közülük 281-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus-járvány alakulásáról készült részletes grafikonjainkat ide kattintva érheti el.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk.

Jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.

November 2. hétfőtől pedig már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is. A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

A vírus terjedésének gyorsulásával, egyre több mintavételt kell elvégeznie a mentőknek is. Az Országos Mentőszolgálat a Belügyminisztérium közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állít be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki.

Hamarosan a szövegben is meg tudjuk mutatni legfontosabb grafikonjainkat, amelyek a részletes adatokat is mutatják. Addig is ezeken a linkeken láthatja folyamatosan frissülő, interaktív ábráinkat a hazai koronavírus-helyzetről:

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!