Szegeden már harmadéves orvostanhallgatókat is várnak a teszteléshez

2020. október 30. – 12:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már harmadéves önkéntes orvostanhallgatók jelentkezését is várják a Szegedi Tudományegyetemen, ahol a Telex korábbi értesülései szerint korábban az ötöd- és hatodéves hallgatók között toboroztak önkénteseket, hogy segítsék az országos mintavételezést – derült ki az egyetem honlapjáról.

A korábban a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának dékánja, Gerber Gábor által írt levélben látottakkal összhangban itt is jogosítvánnyal és legalább 2 éves autóvezetői gyakorlattal rendelkező orvostanhallgatókat keresnek, hogy ők segítsenek be a mentőszolgálatnak a koronavírus tesztek elvégzésében. Az egyetem honlapja szerint mobil és helyben történő mintavételhez, valamint a koronavírusos esetek ellátásához várják a harmad-, negyed-, ötöd- és hatodéveseket, a konténeres szűrőállomásokra pedig csak hatodéves hallgatók jelentkezését várják.

Az önkénteseknek heti váltásban, hétfőtől péntekig minden nap 8 vagy 12 órás nappali szolgálatot kell biztosítania, ami tanulmányaikba beszámít, az OMSZ által leigazolt távollétet pedig az SZTE elfogadja. Ha pozitív lesz a hallgató, és egészségi állapota megengedi, online is vizsgázhat majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!