700 km-es dugót okoztak a Párizsból menekülő franciák

2020. október 30. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök éjfélkor lépett életbe a Franciaország egészét érintő kijárási korlátozás szigorítása, lényegében általános karantén, lakhelyelhagyási tilalom vonatkozik mindenkire, bezárnak a nem létszükségletet kielégítő üzletet és szolgáltató egységek, az egyetemi oktatás online folytatódik, de a bölcsődék, az óvodák, az iskolák és a gimnáziumok nyitva maradnak.

A karantén életbe lépése előtt tízezrek próbálták meg az utolsó pillanatokban elhagyni Párizst, hogy a fővároson kívül, feltehetőleg nyaralókban vészeljék át a korlátozás idejét. Ez viszont gigadugóhoz vezetett, a BBC cikke szerint összesen 700 km-en torlódtak fel az autók az Ile-de-France régióban.

A helyzetet nehezítette, hogy sokan épp ellenkezőleg döntöttek, és pont hogy Párizsba akartak visszatérni az őszi szünetet lezáró hétvége előtt, amíg még lehetett.

Márciusban, az első országos francia karantén előtt hasonló dugók alakultak ki. Akkor több régióban ellenségesen fogadták a Párizsból érkezőket, mert akkor főleg a fővárost érintette a fertőzés, mostanra viszont az egész országban terjed már a járvány.

A legfrissebb adatok szerint eddig 1 282 769 fertőzést regisztráltak Franciaországban, az áldozatok száma 36 020, a gyógyultaké 115 287. Csütörtökön egy nap alatt több mint 47 ezer fertőzöttet regisztráltak, ami a második legnagyobb szám 24 órára vetítve.

A legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!