Közel százezer új fertőzöttet regisztráltak az USA-ban egy nap alatt, egyre többen kerülnek kórházba

2020. október 30. – 20:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordmagas, 91 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában az Egyesült Államokban, néhány nappal a 2020-as elnökválasztás előtt, írja a BBC. Pénteken még súlyosabbá vált a helyzet.

A halálos áldozatok száma ezer fölött volt csütörtökön, tucatnyi államban nő a fertőzöttek és kórházban ápoltak száma. A Johns Hopkins Egyetem adata szerint már több mint kilencmillióan kapták el a vírust az Egyesült Államokban. A Reuters beszámolója szerint ez volt a harmadik nap októberben, hogy az elhunytak száma meghaladta az ezret.

Huszonegy államban gyorsul a járvány terjedése, ezek közül várhatóan több is csatatérállam lesz a november 3-i elnökválasztáson. Wisconsinban a Green Bay-i kórházak figyelmeztettek, hogy Donald Trump pénteki gyűlése súlyosbíthatja a járványt az államban. „Fontosabb, mint valaha, hogy most elkerüljük a nagy tömegeket, különösen itt, Green Bay-ben, ahol a koronavírus a leggyorsabb terjed az Egyesült Államokban” – állt több kórház közös közleményében.

Frissítés: Pénteken még magasabb számokat regisztráltak az Egyesült Államokban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A New York Times azt írta, a napi fertőzöttek száma átlépte a 99 ezret, ami a járvány kitörése óta a legnagyobb szám. Közel két tucat államban az elmúlt héten rögzítették a legtöbb új fertőzöttet. Több államban, mint például Észak-Dakotában, Montanában és Wyomingban pénteken regisztrálták a legtöbb napi fertőzöttet.

A kórházba kerültek és a halálesetek száma is emelkedő tendenciát mutat, több mint 46 600 ember került kórházba pénteken, és több mint 800-an haltak meg pénteken a koronavírus következtében.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!