Nagyon megugrott az áldozatok száma: 63 koronavírus-fertőzött halt meg az elmúlt 24 órában

2020. október 27. – 09:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2079 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 63 642 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 63 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1535 főre emelkedett, 16 646-an pedig már meggyógyultak. A halálos áldozatok száma még sosem volt ilyen magas.

Az aktív fertőzöttek száma 45 461 fő. Az aktív fertőzöttek 27 százaléka, az elhunytak 35 százaléka, a gyógyultak 29 százaléka budapesti. 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen – írta kedden a koronavirus.gov.hu. Az adatokból kiderül az is, hogy 11 710 tesztet végeztek. Ez azt jelenti, hogy 17,7 százalékos a pozitivitás, ilyen arányban találtak fertőzötteket, ami magas szám.

Előző nap 47 halálos áldozatról és 2316 új fertőzöttről érkezett hír.

Fotó: Telex
Fotó: Telex

A koronavírus-járványról készült részletes grafikonjainkat ide kattintva érheti el!

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a hatósági házi karantén szabályai megsértésére vonatkozó módosításokat, így ha azt kihirdetik, akár 150 ezer forintra is büntethetik alkalmanként azt, aki megsérti a szabályokat. 600 ezer forintban határozták meg azt a maximum összeget, amit fejenként ki lehet szabni naponta, ha valaki többször is megszegi a karantén szabályait.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta az egyéni felelősség szerepét. „Ez a járvány zajlik, folyamatosan jelen van az egész világban, ráadásul emelkedő szakaszban van. Óriási a felelősségünk abban, hogy ezt a folyamatot lassítsuk.” Felhívta a figyelmet arra, hogy október 23. óta a sportrendezvényeken, a gyűléseken is kötelező maszkot viselni. „Ez a szabály azért született meg, mert ezeken a rendezvényeken nem lehet megtartani a másfél métert” – mondta.

Kérte, hogy most, az őszi szünet idején lehetőleg semmiképpen ne csoportosuljanak, ne találkozzanak egymással a diákok. Elmondta azt is, hogy a sajtótájékoztatóig 51 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az operatív törzs, az iskolákban pedig zajlanak a fertőtlenítő nagytakarítások.

Az M1 kérdésére válaszként elhangzott, hogy közel egymillió PCR-tesztet végeztek el a járvány kezdete óta. Bevezették az antigénalapú gyorsteszteket is, amelyek gyors diagnosztikára adnak lehetőséget. A WHO a járvány dinamikájához igazodva határozza meg javaslatait. „Magyarországon elegendő tesztet végzünk” – hangsúlyozta Müller Cecília.

Kiderült az is, hogy vannak olyan fertőzöttek, akik már a tavaszi hullámban is elkapták a koronavírust.

Világszerte már 43,5 millióan fertőződtek meg a betegséggel, a gyógyultak száma közelíti a 30 milliót, a halálos áldozatok száma 1,1 millió fölött van. Több európai országban szigorításokat rendeltek el a napokban az emelkedő fertőzöttszám miatt: Csehországban éjszakai kijárási tilalmat, Szlovéniában – néhány kivételtől eltekintve – általános kijárási korlátozásról döntöttek.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!