Ügyészségi vizsgálat indul Olaszországban Cristiano Ronaldo koronavírusos beutazása ügyében

2020. október 26. – 09:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egymásnak ment az olasz sportminiszter és a portugál futballista.

„A játékosokat a képességeik nem hatalmazzák fel arra, hogy arrogánsak legyenek, tiszteletlenek a hatóságokkal szemben és hogy hazudjanak” – közölte Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter Cristiano Ronaldo ügyében. A tárcavezető hozzátette:

„Cristiano nem tisztelte a protokollt, és a Szövetségi Ügyészség vizsgálatot indított annak érdekében, hogy ez bebizonyosodjon.”

A portugál világklasszis futballista ugyanis visszarepült Olaszországba, Torinóba a válogatottbeli kötelezettségei és a koronavírus-diagnózisa után, ezzel pedig a sportminiszter szerint megsértette a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott olasz biztonsági előírásokat – írta az As.

Cristiano Ronaldóról múlt kedden hozták nyilvánosságra, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. A válogatottal együtt készülő Ronaldót ezek után izolálták, és természetesen nem játszhatott szerda este Svédország ellen a Nemzetek Ligája-meccsen, bár Fernando Santos szövetségi kapitány szerint nagyon szeretett volna.

A 35 éves, ötszörös aranylabdás portugál futballistánál még Lisszabonban, a válogatott táborában állapították meg, hogy elkapta a koronavírust, ennek ellenére múlt szerdán visszarepült Olaszországba, hogy ott töltse a karanténidőszakot. Az olasz sportminiszter ugyanakkor elmarasztalta Ronaldót a visszautazás miatt, amellyel szerinte megsértette Olaszország járványügyi szabályait.

A Telex friss híreit itt olvashatja >>>

Ronaldo az Instagramon egy élő videóban válaszolt a sportminiszter kritikájára:

„Tiszteletben tartom az előírásokat, hazugság, hogy megszegtem azokat. Visszatértem Portugáliából, a csapatommal betartottunk minden előírást. Mentőhelikopterrel utaztam vissza, és Torinóban sem kerültem kapcsolatba senkivel.”

Erre reagálva jelentette be Spadafora, hogy Ronaldo hazudik, az igazság kiderítése érdekében pedig ügyészségi vizsgálatot kezdeményez.