Zacher: A járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon

2020. október 25. – 19:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két neves szakembert is megkérdezett a járványvédelemről az ATV.hu, mindketten kevesellték a kormányzati intézkedéseket.

Szigorításokra lenne szükség a koronavírus-járvány miatt – erről beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában Zacher Gábor. A toxikológus szerint a járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon.

Forrás: ATV.hu
Forrás: ATV.hu

Kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés… – Zacher Gábor szerint ilyen intézkedésekre lenne szükség a kormányzat részéről. A toxikológus kijelentette: azt gondolja, a járványkezelés az egy szakmai, egészségügyi, szervezési, és szakmai kérdés, nem politikai kérdés. Jelenleg viszont ez politikai kérdés Magyarországon, tette hozzá.

Pusztai Erzsébet infektológus az ATV.hu híradójának azt mondta: megérti, hogy a kormány nem szigorú lezárásokban gondolkozik, de a járványvédelemnek működnie kellene. Szerinte a tömegrendezvényeket egyáltalán nem szabadna megtartani.

Pusztai Erzsébet infektológus szerint főként a tesztelésnek és a kontaktkövetésnek kellene gördülékenyebben működni. Emellett fontos, hogy ahol sok ember van együtt, ott szabadtéren is hordani kell a maszkot, de a tömegrendezvényeket szerinte nem szabadna megtartani. Pusztai Erzsébet botrányosnak nevezte, hogy szombat este nézők előtt tartották a Fradi-Újpest mérkőzést, miközben Európa-szerte zárt kapus meccsek zajlanak.

Látható volt az összes képen, hogy egyáltalán nem érvényesült a maszk kötelező hordása, hiszen vagy orr alatt, vagy áll alatt, vagy egyáltalán nem hordták sokan a maszkot. Eközben ettek, szurkoltak, kiabáltak, én nagyon tartok tőle, hogy ennek – és nem ez az egyetlen futballmeccs – nagyon komoly következményei lesznek. – fejtette ki Pusztai.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!