1820 fertőzött, 38 halott egy nap alatt

2020. október 24. – 10:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

1820 újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak szombatra Magyarországon, ezzel 56 098-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 38, többségében idős, krónikus beteg, de van köztük egy 45 éves nő is, akinek nem volt alapbetegsége. Hozzá azt írták a kormányzati koronavírus honlapon a betegségek oszlopba, hogy

SARS CoV-2 fertőzés kapcsán kialakult többszervi elégtelenség

Így a halottak száma 1390-re emelkedett. 16 007-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 38 701.

2245 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 205-en vannak lélegeztetőgépen, írja a koronavirus.gov.hu.

Az aktív fertőzöttek 29 százaléka, a halottak 37 százaléka, a gyógyultak 29 százaléka budapesti.

A koronavírus-járvány alakulását bemutató részletes grafikonjainkat ide kattintva érheti el.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent szigorítások értelmében péntektől kötelező lesz a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken Magyarországon. A döntés szerint ez alól kivételt képeznek a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői, valamint a szabadtéren megtartott gyűlés felszólalója. A szervezőknek kötelezően fel kell hívniuk a résztvevők figyelmét mindkét esetben a maszkhasználatra, ha valaki nem hajlandó maszkot hordani, el kell azonnal távolítani az eseményről.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, hogy az Európai Unió az AstraZeneca gyógyszergyárral írt alá szerződést, ha az ő koronavírus-vakcinájuk beválik, akkor tőlük a kormány 6,5 millió oltóanyagot vesz, 13 milliárd forintért. Gulyás szerint még Oroszország és Kína áll jól vakcinagyártásban, ha ők járnak sikerrel, akkor onnan fog a kormány vásárolni. Elmondta azt is, hogy nincs arra terv, hogy bezárják az iskolákat, és az oktatást az online térbe vigyék át. A kormány vizsgálja a járványhelyzetet, ha kell, szigorúbb döntést hozhatnak, de a többségi álláspont az, hogy a védekezéshez a jelenlegi szabályokat minél szigorúbban be kell tartani. Ha emberi életeket lehet megvédeni szigorításokkal, a kormány fog szigorúbb döntést hozni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!