A gyöngyösi kórház szerint nem viselt maszkot a rendelésein a kirúgott vírusszkeptikus orvos

2020. október 20. – 19:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A gyöngyösi Bugát Pál kórház a honlapjára kirakott közleményben írt arról, miért rúgták ki Pócs Alfrédot. Azt írták, hogy folyamatosan ellenőrzik, a közvetlen betegellátásban dolgozók viselnek-e maszkot. Mint írták, Pócs „a szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve így az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét.” Azt is írták, hogy Pócs több helyen nyilvánosan vírustagadó konferenciát tartott.

Azt írták, hogy október 31-i hatállyal, a szerződésben foglalt 30 napos felmondási idővel, törvényesen mondták fel a vállalkozási szerződést. Az ortopédiai betegek ellátását még három szakorvos végzi Gyöngyösön, ezért az ellátás biztonsága szerintük nincs veszélyben.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

A kórház közleményét is a 24.hu vette észre, aminek korábban az elbocsátás tényét maga Pócs erősítette meg. Az orvoskamara Heves megyei elnöke azt mondta a lapnak, október 6-án hívta be a kórház igazgatója, hogy elbocsátsa vírusszkeptikus nézetei miatt.

A 24.hu kérdésére Pócs azt mondta, hogy nem vírustagadó, de úgy látja, hogy a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek. Pócs a salgótarjáni és ózdi kórházakban továbbra is dolgozik.

Mint írtuk, az ortopéd szakorvostól koronavírus-szkeptikus nézetei és állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!