Orbán: Senki ne menjen külföldre síelni!

2020. október 16. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Éjszakába nyúló egyeztetésen van túl Orbán Viktor Brüsszelben. „Egész Európában nehéz a helyzet, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon. A magyar egészségügy európai összevetésben egyelőre jól állja a sarat” – mondta a miniszterelnök.

Mivel a járvány továbbra is felszálló ágban van, ezért

„nehéz ősz, és talán még nehezebb tél elé nézünk. Közeleg a síszezon, mindenki tervezi a téli vakációját. Részletesen megismerve az európai helyzetet, azt javaslom, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat”

mondta Orbán rövid Facebook-bejelentkezésében.

Magyarországon péntekre 1293 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 43 025-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 33 krónikus beteg, így a halottak száma 1085-re emelkedett, ezzel ismét meghaladta a napi új halálos áldozatok száma az eddigi legmagasabb értéket (29). 1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen. 13 134-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 806.

Az esetszámok folyamatosan emelkednek más európai országokban is: Franciaországban csütörtökön 30 621 új fertőzöttet regisztráltak, amennyit még sosem a koronavírus év eleji megjelenése óta. A 66 milliós ország ezzel a világon a harmadik helyen áll az új fertőzöttek számában a jóval nagyobb lakosságú, 328 milliós USA és a csúcstartó, 1,3 milliárd lakosú India után. Hasonló rekordok dőltek meg Olaszországban, Németországban, Lengyelországban és Hollandiában is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!