920 új fertőzött, 27-en meghaltak

2020. október 14. – 08:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

920 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 40 782 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt 27 idős krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 1023 főre emelkedett, 12 164-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 27 595. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 44 százaléka, a gyógyultak 31 százaléka budapesti.

1538 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 156-an vannak lélegeztetőgépen

– számolt be az adatokról szerdán reggel a koronavírusról tájékoztató hivatalos honlap.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Forrás: Telex
Forrás: Telex

A koronavírus-járvány adatait elemző részletes grafikonokat ide kattintva érheti el!

Az előző napon 28-an haltak meg Magyarországon, ez a tavaszi számokat is tekintve a legmagasabb szám volt idáig, a fertőzöttek száma pedig 1025 fővel emelkedett. Oroszi Beatrix, orvos-epidemiológus múlt héten azt mondta, hogy habár menne feljebb a járványgörbe, de nem igazán tud, mert elértük a tesztelési kapacitásunk felső határát.

Az RTL Klub Híradója kedden este egy birtokukba került kormányzati dokumentum alapján arról számolt be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ október elején úgy kalkulált: egy hónap alatt megduplázódik, 18-19 ezerről 38-40 ezerre emelkedik a koronavírussal fertőzött aktív betegek száma. Ennek ellenére az egészségügyért felelős államtitkárság az RTL Klub szerint azt írta, hogy távolságtartással, maszkviseléssel, rendszeres kézmosással mégis meg lehet tartani a karácsonyi vásárokat. A Vörösmarty téri végül el is marad a vásár szervezőinek döntése nyomán.

A környező országokban is emelkedik a fertőzöttek száma, Szlovénia például lakhelyelhagyási tilalmat tervez.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!