Donald Trumpnak enyhe tünetei vannak, Biden tesztje negatív

2020. október 2. – 18:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump amerikai elnök és Melania Trump first lady a koronavírus-fertőzés enyhe tüneteit mutatja, nyilatkozta Mark Meadows, az elnök kabinetfőnöke. A New York Times értesülései szerint az elnök tünetei a megfázáshoz hasonlóak.

A CNN-nek egy forrás azt mondta, hogy Trumpnak péntek reggel óta láza van. Az elnök személyi orvosa pedig azt írta, hogy Trump kimerült, de jó a hangulata. Az is kiderült, hogy elővigyázatosságból kapott egy adagot a Regeneron biotechnológiai cég antitestekre épülő készítményéből, aminek még zajlanak a klinikai tesztjei.

Az elnök és a first lady koronavírustesztje magyar idő szerint péntek reggel lett pozitív. Az elnök kedd este az első elnökjelölti vitán, szerdán és csütörtökön pedig adománygyűjtő eseményeken vett részt. A csütörtöki esemény egyik résztvevője szerint az elnök letargikusnak tűnt a rendezvény alatt.

Trump egyik közeli tanácsadójának, Hope Hicks-nek csütörtök reggel lett pozitív a tesztje, ám az elnök ennek ellenére részt vett az említett rendezvényen. Hicks pozitív tesztjének hírét csak aznap este hozták nyilvánosságra. Néhány órával később aztán az elnök tesztjének eredménye is kiderült.

Donald Trump egy New Jersey-i kampányeseményről érkezik vissza a Fehér Házba 2020. október 1-jén. Fotó: Saul Loeb / AFP
Donald Trump egy New Jersey-i kampányeseményről érkezik vissza a Fehér Házba 2020. október 1-jén. Fotó: Saul Loeb / AFP

Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi frakcióvezetője azt írta a Twitterén, hogy telefonon beszélt pénteken Trumppal, aki szerinte jó hangulatban volt.

Mike Pence alelnöknek és feleségének péntek reggeli tesztje negatív eredményt hozott, írta ki a Twitterre Devin O’Malley, az alelnök sajtósa. Az elnök és az alelnök legutóbb kedden az ovális irodában érintkezett egymással a Fox News értesülései szerint. Közben negatív lett a tesztje Trump legkisebb fiának, a Fehér Házban velük élő Barronnak, ahogy Ivanka Trumpnak és férjének, Jared Kushner fehér házi tanácsadónak is.

A keddi tévévitán Clevelandben Trumppal egy színpadon álló Joe Biden demokrata elnökjelölt a feleségével, Jillel együtt mielőbbi gyógyulást kívánt Trumpnak és a first ladynek. „Imádkozni fogunk az elnök és családja egészségéért és biztonságáért.”

Biden magyar idő szerint péntek este hat után a Twitteren jelentette be, hogy negatív lett a tesztje, ahogy a feleségéé is. Alelnökjelöltjét, Kamala Harris kaliforniai szenátort csütörtökön és pénteken is tesztelték, szintén negatív eredménnyel.

Biden egy Michiganben tartott beszédében később azt mondta, hogy két koronavírustesztet is végeztek rajta. Trump megfertőződéséről azt mondta, hogy ez nem politikai kérdés, hanem egy emlékeztető, hogy komolyan kell venni a vírust, ami nem fog automatikusan eltűnni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!