Új privát sziget épül Mexikó karibi partjainál

2024. október 25. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

Új privát szigetet nyit Mexikó karibi partjainál, Mahahual közelében a Royal Caribbean amerikai utazásszervező holding. Az új üdülőhelyet a tervek szerint 2027-ben nyitják meg Perfect Day Mexico néven, homokos strandokkal, víziparkkal, éttermekkel és bárokkal.

Jason Liberty, a Royal Caribbean Group vezérigazgatója szerint a projekt célja a nyugat-karibi térség vonzerejének növelése, a fejlesztés Quintana Roo állammal együttműködésben valósul meg, és előtérbe helyezi a fenntarthatóságot és a helyi közösségek támogatását.

Ez lesz a cég második privát szigete, az első a bahamai CocoCay, ami a cég marketingvezetője szerint „az első számú legjobban értékelt úti cél” a több mint 250 hajóutas desztináció közül, írja a USA Today.

Az utazási holding a tulajdonosa a világ legnagyobb sétahajójának, a 20 szintes Icon of the Seasnek, ami idén januárban indult első útjára a floridai Miamiból. A Bahamákon bejegyzett hajó 365 méter hosszú, és 7600 utas befogadására alkalmas. A hajó építése 2 milliárd dollárba került, és több mint 40 étterem, bár és társalgó is található rajta, emellett hét úszómedencével és hat vízicsúszdával rendelkezik.

A Royal Caribbeant a New York-i tőzsdén is jegyzik, és bár a koronavírus-járvány alatt a többi hasonló társaságéval együtt zuhantak a papírjai, mára visszaépült a kereslet a szolgáltatásai iránt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!