Magára vállalta a számlagyáros ügyben az apja elleni vádakat az egyik leggazdagabb magyar

2024. október 15. – 07:37

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívül sok, ötven emberrel szemben emeltek vádat Győrben egy kiterjedt áfacsalási ügyben – írtuk meg februárban azzal, hogy az ügyben több évig nyomoztak a hatóságok, a számlagyár felszámolásán majdnem 250-en dolgoztak, és 80 helyszínen kutattak bizonyítékok után. A több mint 30 cégből álló bűnszervezetet egy többszintű, takarítási és informatikai szolgáltatásokat nyújtó céghálózatot és számlagyárat működtetett.

A költségvetésnek kb. 4,5 milliárd forint kárt okozó ügyben az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Mall Management Kft. és az In-Management Kft. korábbi ügyvezetőit is megvádolták – egyikük pedig Jellinek Dániel 74 éves apja, aki öt évig vezette az egyik céget. A cég másik vezetőjével és vele szemben is különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége a vád – írja a 24.hu.

Az Indotek Group alapítója, Jellinek Dániel azonban az ügyet nem hagyta annyiban, és az ügyészségen magára vállalta az apja és kollégája terhére rótt vádakat. „Azt csináltam, ami egy ilyen helyzetben minden cégvezetőtől, tulajdonostól és szüleiért felelősséget vállaló embertől elvárható, magamra vállaltam az ügyet, hogy ártatlanul ne hurcolják meg idős édesapámat és kollégámat” – mondta az üzletember a 24.hu-nak.

A 2024-es Forbes-lista szerint vagyona alapján Jellinek Dániel a hetedik leggazdagabb magyar az országban, közvetlenül Szíjj László után és Széles Gábor előtt foglal helyet a listában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!