Nagy Mártonék szerint Brüsszel az árdrágító és profithajhász Spar oldalára állt

2024. október 3. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva

A Spar Brüsszellel az oldalán újabb politikai támadást indított Magyarország és a magyar családok ellen, amikor is ismételten támadás alá vette a magyar kiskereskedelmi különadót. Ezzel olyan intézkedést kifogásol ismét, amelyről 2020-ban az Európai Unió Bírósága már kimondta, hogy megfelel az európai uniós normáknak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel csütörtökön.

„Egyszer ezt az intézkedést már megtámadták, akkor is megvédtük, most is meg fogjuk védeni” – fogalmaz a tárca közleménye. A közlemény szerint a döntéssel „a brüsszeli Bizottság a családok helyett ismét az árdrágító és profithajhász Spar oldalára állt, amely profitéhségét a magyar kormány ellen vívott folyamatos harccal próbálja elfedni”.

A Sparnak a jelek szerint nem mehet túl jól a profithajhászat, mivel ahogy korábban mi is megírtuk: a cég veszteséget termel. „Bármit is tesz az uniós bürokrácia, a magyar kormány hajthatatlan marad és mindvégig az árak csökkentése és a magyar családok mellett fog állni” – tették hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!