Egy 2010-ben felszámolt brazil bűnbandától származhatnak a több ezer milliárdos magyar cég kötvényei

2024. szeptember 12. – 19:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hírhedt brazil bűnbandától származhatnak azok az értékpapírok, amelyek a rejtélyes magyar vállalkozó, T. János György cégei mögött állnak- írja a G7.

Az értékpapírok és az azok hitelességét alátámasztó dokumentumok első ránézésre valódinak tűnnek. Azonban egy 2011-ben lezárt brazil nyomozás nyomozati anyagaiban a T. János György értékpapírjaival szinte teljesen megegyező dokumentumok találhatóak. A nyomozás során azonban ezekről a dokumentumokról kiderült, hogy hamisítványok. A hamisított értékpapírokat egy hírhedt brazil bűnbanda gyártotta azért, hogy külföldön csaljanak vele.

Eladniuk azonban nem sikerült az összeset, a nyomozati anyagok szerint több a piacon maradhatott, így juthattak el a magyar vállalkozóhoz is.

A G7 megkereste T. János Györgyöt, hogy honnan származnak a nevével ellátott iratok, és tudott-e róla, hogy korábban történtek visszaélések hasonló értékpapírokkal. Ezekre a kérdésekre a lap nem kapott választ, azonban azt megtudták a vállalkozótól, hogy a NAV vizsgálatot indított a két, papíron ezer milliárdos cég ellen.

A Telex hosszabb cikkben foglalkozott azzal, hogy milyen megfontolások állhatnak a különös ügy hátterében, milyen esetekben van értelme felturbózni egy cég tőkéjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!