Bizalmi értekezletet hívott össze a győri Audi igazgatósága a szakszervezettel

2024. szeptember 11. – 05:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az anyavállat Volkswagen után a győri Audi-gyárat is elérhette a válság szele, ugyanis bizalmi értekezletet hívott össze a vállalat teljes igazgatósága a szakszervezettel – írja a Portfolio.

Az értekezletről a szakszervezet számolt be közleményben. Azt írják, hogy Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatósági elnöke kiemelte, hogy a költségek csökkentése és a hatékonyság javítása kulcsfontosságú a vállalat jövője szempontjából. „Az előttünk álló gazdasági és foglalkoztatási kihívások közös megoldása érdekében továbbra is elengedhetetlen a partnerség, a párbeszéd és az együttműködés” – mondta Breme.

Volkswagen-csoportot érintő kihívások jelentősen hatnak a foglalkoztatásra, ezért különösen fontos a vállalat számára új megbízások elnyerése vagy akár új üzleti területek kialakítása is.

Ahogy írtuk, a cég a nagy autógyártók közül a legrosszabbul teljesítő volt az elmúlt öt évben Európában. A Volkswagen az első olyan nagy márka, amely komolyan megpróbálja racionalizálni kiadásait, hogy kibírja az elektromos autók egyre növekvő piacát. A csoport Németországban már a leépítést és üzemek bezárását is kilátásba helyezte, ami miatt a szakszervezetek sztrájkot hirdettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!