Mégsem adják el a Cserpest

2024. szeptember 2. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

Mégsem adja el tulajdonosa a Cserpes Sajtműhelyt, derült ki a Hetek Cserpes Istvánnal készített interjújából. Cserpes azt nyilatkozta a lapnak, hogy „a cégeladás egy múló bolondéria volt”.

Tavaly írtuk meg, hogy Cserpes cége eladására készül: akkor azt mondta, ő már gátja lenne a cég fejlődésének, és az ügyvezetői szerep helyett az minden vágya, hogy szőlőt kapáljon badacsonyi telkén. Hozzátette, „kiváló kérői vannak” a sajtműhelyre, és a cég eladása valószínűleg két hónapon belül lezárul.

A Heteknek adott friss interjúban azonban azt mondta, találtak ugyan megfelelő jelöltet, rájött, „nem ez a követendő út” és az ad neki megnyugvást, ha folytatja a családi üzletet. Sőt, a Cserpes fejlesztésével kapcsolatban is bizakodóbb, mint tavaly, azt nyilatkozta, gőzerővel dolgoznak azon, hogy megújítsák az 1992-ben alapított céget. Az interjúból az is kiderül, az eladást korábban nem csak az energiaválság és a pandémia miatt lengették be.

Járvány ide, energiaválság oda, a mélypontot leginkább egy nagyon súlyos emberi árulás, anyagi lehúzás okozta nekünk, ami éveken át zajlott anélkül, hogy ezt felismertük volna

– mondta Cserpes az interjúban.

Szerinte a nehézségek után a tanulság az, hogy „a talpon maradásban kulcsfontosságú az emberi tényező, az, hogy kibe helyezzük a bizalmunkat, mert az ilyen visszaélések sajnos teljesen általánosak.” Bár azt nem részletezi, pontosan mi történt, azt mondta, azok, akik korábban meglopták és átverték, a tulajdonosváltás hírére mind elhagyták a céget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!