Keddtől olcsóbb lesz tankolni, benéz 600 forint alá a benzin ára

2024. augusztus 26. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

Keddtől csökken az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, a benziné bruttó 4, a gázolajé bruttó 2 forinttal lesz kevesebb, írja a Holtankoljak.hu. A benzin átlagára így 600 forint alá csökken, a 95-ös literje 599, a gázolajé 603 forint lesz. Az üzemanyagok ára utoljára június közepén járt a 600 forintos szint alatt.

Az üzemanyagárak kérdése hónapokon át téma volt a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Nagy Márton április közepén beszélt arról, hogy nincs kizárva egy újabb üzemanyagárstop, majd néhány nappal később egy sajtóeseményen azzal folytatta, javasolni fogja, hogy a kormány avatkozzon be az árakba a következő kormányülésen. Ez akkor végül elmaradt, helyette felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz” a lehető legrövidebb időn belül.

Két héttel később elmondta, hogy a kormány áttekintette az üzemanyagárak helyzetét, és arra jutott, hogy az üzemanyag-kereskedők alkalmazkodtak a kéréséhez, annak eleget téve közelítették áraikat a szomszédos országok átlagáraihoz. A bejelentés napján újabb árcsökkentést jelentettek be a kereskedők, ez a 95-ös benzin esetében 616, a gázolajéban 607 forintot jelentett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!