Újranyitott a felújított Nyugati téri McDonald’s

2024. augusztus 15. – 17:55

Másolás

Vágólapra másolva

Újranyitott a Nyugati téri McDonald's csütörtökön, közölte a gyorsétteremlánc közleményben. A felújítás összesen 1,8 milliárd forintba került.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s-rendszer alapítójáról elnevezett Ray-design koncepciója volt, amely tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális bútorelemmel egészült ki. Az étterem öntött terrazzo padlót kapott, és több helyen megjelennek a fa-, bőr- és rézburkolatok is. A belső terek és pillérek díszítő festését restaurátorcsapat végezte.

A megújult McDonald's / Fotó: Noguchi
A megújult McDonald's / Fotó: Noguchi

Az étterem belső tere egy ausztrál dizájnstúdió, a Landini tervei alapján készült, melyeket Sass Géza magyar belsőépítész tervező dolgozott át az épület adottságaihoz, a kivitelezést a Market Építő Zrt. végezte.

Az éttermet januárban zárták be átmenetileg. Akkor azt írták, az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak majd fel a galériára és a mezzanine szintre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!