Kedd estétől fél évre bezár a Nyugati téri McDonald’s

2024. január 16. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

Átalakítás miatt január 16-tól fél évre bezár a Nyugati téri McDonald’s, amit többször is a világ egyik legszebb Mekijének választottak – írta a gyorsétteremlánc közleménye.

A Nyugati téri McDonald’s – Fotó: Ancsin Gábor / Copyright 2023 Ancsin Gábor / Képszerkesztőség Kft.
A Nyugati téri McDonald’s – Fotó: Ancsin Gábor / Copyright 2023 Ancsin Gábor / Képszerkesztőség Kft.

A Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem az átalakítás után is megtartja, azonban a belső tere jelentősen modernizálódni fog: tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból készül majd: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd, a belső pillérek díszítő festését pedig restaurátor készíti el.

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak majd fel a galériára és a mezzanine szintre.

Az étterem látványossága lesz egy ételszállító szalag, ami a magyarországi Mekik közözött egyedülálló módon az ételeket és italokat a konyha két szintje között fogja továbbítani. Az úgynevezett transzporter felmegy egészen a galéria szintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik majd a termékek útját. A digitális fejlesztés részeként érintőképernyős kioszkok is megjelennek az étteremben, de a hagyományos kasszák is megmaradnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!