Távozik a Starbucks vezérigazgatója, mert drasztikusan csökkentek az eladások

2024. augusztus 13. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Alig két év után távozik posztjáról a Starbucks vezérigazgatója, Laxman Narasimhan, írja a BBC. A bejelentés azután történt, hogy zuhanni kezdtek a Starbucks eladásai, ami részben az áremelkedéseknek, részben a gázai háborúval kapcsolatos bojkottoknak köszönhető. A cég élére Brian Niccol, a Chipotle mexikói gyorsétteremlánc eddigi vezetője érkezik.

A bejelentés után a Starbucks részvényei több mint 20 százalékkal emelkedtek. A cég legutóbbi pénzügyi jelentése szerint a globális értékesítés 3 százalékkal esett vissza az év második negyedévében, különösen az amerikai és a kínai piacokon. A Starbucksot éles kritikák érték a hosszú várakozási idők és az árak drasztikus emelése miatt is.

A Starbucks értékesítése fellendült, ahogy a gazdaság újraindult a Covid–19-járvány miatti lezárások után. A vállalat azonban hamarosan konfliktusba keveredett amerikai munkavállalóival, akik közül több ezren akartak szakszervezethez csatlakozni a cégnél. A helyzeten tovább rontott, miután egy palesztinokkal szolidarító közösségi médiás bejegyzés miatt a Starbucks beperelte a saját szakszervezetét, amire világszerte bojkottot hirdettek a cég ellen.

A Starbucks azzal védekezett, hogy félreinformálták a közvéleményt a cég nézeteiről, és kiadtak egy általános nyilatkozatot, amelyben elítélték a térségben történő erőszakot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!