Logiszikai központokat épít mostantól a Waberer's

2024. augusztus 12. – 17:11

Másolás

Vágólapra másolva

Új, ingatlanfejlesztési üzletág elindítását jelentette be hétfőn az elsősorban a fuvarozás és szállítmányozás miatt ismert Waberer's. A vállalat logisztikai központok fejlesztésébe szállna be, azokat bérbe adnák, vagy eladnák más vállalatoknak – derül ki a második negyedéves üzleti eredményükről szóló sajtóközleményükből.

Azt írják: „Nemrégiben sikeresen befejezték első zöldmezős raktárberuházásukat Ecseren és telket vásároltak Debrecenben, amely szintén egy nagyszabású raktárfejlesztés helyszíne lesz. A piaci alapú ingatlanfejlesztés során hasznosul a Waberer’s logisztikai szolgáltatóként szerzett több évtizedes tudása és tapasztalata. Ezáltal a cégcsoport immáron fejlesztőként is jelentős szereplővé válhat a régió logisztikai ingatlanpiacán, valamint egyedülálló modellként az ingatlanfejlesztési (build-to-suit) és logisztikai szolgáltatások kombinációjával tovább erősíti pozícióját a szektorban.”

A Waberer's idén a második negyedévben 192 millió eurós árbevételt ért el, ami nagyobb az előző év azonos időszakában elért forgalomnál, de kisebb az idei első negyedéves árbevételnél. A bevétel több mint fele fuvarozásból és szállítmányozásból, nagyjából egyharmada szerződéses logisztikából, körülbelül tíz százaléka pedig biztosításból származik. Ez utóbbi úgy keletkezik, hogy a Waberer's Csoport része a Gránit Biztosító. Ez egyébként nemrég vette meg a Magyar Posta Biztosítót.

A Waberer's többségi tulajdonosa Tiborcz István magyar üzletember, író.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!