Meghalt a YouTube egykori vezérigazgatója

2024. augusztus 10. – 13:18

Meghalt a YouTube egykori vezérigazgatója
Fotó: Francois G. Durand / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

56 éves korában tüdőrákban meghalt Susan Wojcicki, aki 2014-től kilenc éven át volt a YouTube vezérigazgatója. Wojcicki a 16. alkalmazott volt a Google-nél, később a hirdetési üzletágat is vezette. Halálhírét férje, Dennis Troper és Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója jelentette be. Wojcicki 2023 februárjáig volt a Google tulajdonában lévő YouTube vezérigazgatója, ekkor családjára, egészségére és személyes projektjeire hivatkozva lemondott.

„Hihetetlen ember, vezető és barát volt, óriási hatással a világra” – írja róla Pichai X-en. A menedzsert két éve diagnosztizálták tüdőrákkal.

Wojcickit sokáig a csoport egyik legbefolyásosabb nőjeként tartották számon, a megbízása nagy részében közvetlenül a Google társalapítói alá tartozott. A hírek szerint személyesen győzte meg a Google igazgatótanácsát a YouTube megvásárlásáról, írja a The Verge.

Wojcicki régi motoros volt a techszakmában, a Google társalapítói, Larry Page és Sergey Brin 1998-ban, 25 évesen öt hónapig a garázsában fejlesztették a keresőmotorjukat, és később meggyőzték a bérbeadójukat, hogy dolgozzon a cégnél, ami Wojcicki szerint élete legjobb döntése volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!