Újabb négy ütemmel folytatná Soroksári úti projektjét az Orbán-közeli török üzletember

2024. augusztus 6. – 07:17

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább folytatódik az Orbán család ismeretségi-baráti körébe tartozó török üzletember, Adnan Polat építkezése a Soroksári úti rozsdaövezeti területen, ami két éve azzal került be a hírekbe, hogy ez az övezet lett a második rozsdaövezeti akcióterület. A Népszava híre szerint a City Pearl újabb négy ütemére júliiusban nyújtotta be Polat cége, az APD Real Estate Kft. az előzetes környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedély kiadását célzó kérelmét. Az első két ütemre vizsgálat nélkül kaptak engedélyt azzal, hogy az semmilyen hatással nem lesz a környezetre.

A lakótornyok egyenként 12-13 szintesek lesznek, és a Vágóhíd utca, Soroksári út, Máriássy utca és a Vaskapu utca által határolt területen építik fel őket. Összesen 1098 lakást alakítanak ki bennük, két legalsó szinten pedig összesen kb. 8300 négyzetméteresen éttermek és üzletek lesznek. A területen irodák és egy kétszintes fitneszkomplexum is létesül majd. A parkolást egy kétszintes, 1747 autót befogadó mélygarázzsal oldanák meg.

A területen restaurálják a víztornyot, egy pavilonépületet és a kapu melletti bikaszobrokat. A zöldfelületi arányt az újabb ütemekben 15 százaléknak ígérik, ami jóval több, mint az előző két ütemben megvalósított 8,5 százaléknyi. A harmadik ütemet 2025 tavaszán kezdenék építeni, a rákövetkezőket pedig 2027-ben, 2030-ban és 2031-ben indítanák. A projekt teljesen 2034-ben zárulna. A kivitelezés során napi 84 teherautóval kalkulálnak, az kész létesítmény pedig napi plusz kb. 5000 autót is hozhat a környékre. A dokumentáció szerint az egész beruházás szinte semmilyen hatással nem lesz a környezetre, mert a forgalom miatt igyan kicsit változik a légszennyezőanyag kibocsátás, de a lakóterületeken az egészségügyi határérték alatt marad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!