Nem lesz négykarikás logó az új kínai Audikon

2024. augusztus 2. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lesz klasszikus audis logó az Audi Kínában fejlesztett, kínai piacra kerülő elektromosautó-szériáján, tudta meg a Reuters két, a terveket közvetlenül ismerő forrástól. A német Volkswagen tulajdonában lévő Audi döntése „a márka imázsával kapcsolatos megfontolásból” született. A Reutersnek arról nincs információja, hogy az új járművek más logót kapnak-e majd, vagy csak simán az Audi neve szerepel majd rajtuk. Az Audi nem kommentálta az általa spekulációnak nevezett ügyet a hírügynökségnek, de kínai partnere, a Saic a Reutersnek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy az elektromos autók „igazi, autentikus Audik lesznek”.

A sorozat koncepcióautóját novemberben mutatják be, ekkor ismerteti majd az Audi a sorozat „márkatörténetét is”. 2030-ig kilenc modellt terveznek majd.

A kínai autógyártók egyre nagyobb részesedést szereznek hazai piacukon a technológiailag fejlett elektromos járművekkel. Ez a külföldi autógyártók eladásainak csökkenéséhez vezetett, ami új partnerségek kialakítására kényszerítette őket. Ezzel párhuzamosan a kínai gyártók gyárakkal menekülnek Európába, hogy tompítsák az Európai Unió által nemrégiben kiszabott vámok hatását. A kínaiak érkezése komoly kockázatot jelenthet az európai gyártók számára: a kereslet visszaesése miatt sok gyártónak mérlegelnie kell a saját telephelyeik bezárását, így sok esetben reális opcióként merül fel, hogy partnerségre lépjenek a kínaiakkal, és helyet csináljanak nekik a hazai piacon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!