Nagy Márton leváltotta Palkovics Lászlót az N7 hadiipari holding éléről, a minisztérium szerint közös megegyezéssel távozott

2024. augusztus 1. – 08:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az új célok megvalósítása új irányvonalat kíván a társaság vezetésében is. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter augusztus 1-jétől kezdődően az N7 Holding Zrt. vezérigazgatójává nevezte ki Antal Ferencet – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Nagy minisztériuma által átvett holding vezetésében lecserélték a korábbi minisztert, Palkovics Lászlót.

„Az új vezérigazgató feladata, hogy a fenti stratégai mentén kidolgozza és implementálja azokat a vállalatirányítási elveket, amelyek a sikeres működést biztosítják” – írja a minisztérium. Nemrég átalakították a kormány tagjainak hatásköri listáját, ennek eredményeként a nemzetgazdasági miniszter határozza meg a védelmi iparfejlesztés stratégiai irányait az érintett minisztériumok bevonásával. Emiatt kerültek Nagy Mártohoz az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. tulajdonosi jogai.

Az N7 Holding 2022 őszén került a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz, vezérigazgatója a TIM lemondott vezetője, Palkovics László lett, akinek most Nagy Márton döntése után távoznia kell. A Palkovicsot váltó vezérigazgató, Antal Ferenc közgazdász és jogász. „Számos nemzetközi tanácsadó cégnél szerzett tapasztalatot, a Nemzetgazdasági Minisztériumot megelőzően a svájci Deloitte tanácsadási üzletágának menedzsere volt. Jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztérium Stratégiai Tranzakciókért és Védelmi Iparért Felelős Helyettes Államtitkára” – írja róla a minisztérium.

Az N7 Holding a hadiipari vállalatokat fogja össze, írja a lap, ők gyártják például a 7,62 milliméteres és a 12,7 milliméteres lőszert többek között Lynx és Gidrán harcjárműveink fegyverzetéhez, de ez a vállalat az egyedüli részvényese a hazai légi irányításért felelős magyar HungaroControlnak is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium később közleményt adott ki, amelyben azt írták: „Nem igaz, hogy az NGM leváltotta Palkovics Lászlót az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. éléről.” Állításuk szerint szó sincs arról, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter leváltotta volna Palkovics Lászlót, mert a vezérigazgatói megbízatása 2024. július 29-én közös megegyezéssel megszűnt. Hozzátették, hogy a vezetőváltás azzal van összefüggésben, hogy a kormány megkezdte a hazai védelmi ipari szektor irányítási-vezetési struktúrájának részleges átalakítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!