Cikkünk megjelenése után eltűnt az internetről Nebula, a hamis tízezreseket áruló online csaló

2024. július 26. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Keddi cikkünk megjelenése után eltűntek a Nebula néven online átverést szervező csaló profilja és csatornái a Telegramról. Nebula azt ígérte: 50 ezer forint valódi pénzért cserébe félmillió forint, az eredetivel tökéletesen megegyező hamis pénzt küld, az üzlet valódiságát pedig állítólagos ügyfelei üzeneteiről készült képernyőképekkel bizonyította.

A képek szerint amint megkapja az átutalást, Nebula fogja magát, és feladja a tízezresekkel teli csomagot valamelyik csomagküldőnél. Ez állítólag rövid úton megérkezik, ami után az ügyfelek elégedetten tapasztalják, hogy valóban használható hamis pénzt kapnak.

Nebula csatornáján ilyen videók voltak:

Ez egyébként egy külföldön is ismert és bevett csalási mód. A lényege, hogy a felvételeken látható pénz igazi, a naiv felhasználók azonban a mennyisége miatt nem hiszik el, hogy valaki ennyi valódi pénzzel szórakozik.

Nebula – és a hozzá hasonló többi csaló – természetesen senkinek semmilyen pénzt nem postáz ki, az erről készült képek és képernyőképek mind átverésként készülnek. Akik átutalnak Nebulának, azokat letiltja. A csalás azért is előnyös, mert a vevők nem jelenthetik fel Nebulát, hiszen maguk is bűncselekményt követnek el, amikor hamis pénzt rendelnek az internetről.

Egy olvasónk azt írta: több ismerősét is átverte Nebula. A következő lépés az lenne, hogy a rendőrség azonosítsa és elfogja, az ORFK azonban kedden azt írta megkeresésünkre: nem nyomoznak az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!