Tovább nő Orbán Viktor apjának földbirtoka, nyolc hektárt vásárolt meg Alcsútdobozon

2024. július 19. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

8,6 hektáros földet vett Orbán Viktor apja, id. Orbán Győző Alcsútdobozon, az arborétum és a golfpálya szomszédságában, írja a Szabad Európa. A miniszterelnök apja 20,25 millió forintért vette június végén a területet, ugyanaz volt az eladó, mint id. Orbán Győző több korábbi földszerzésénél is.

Orbán Viktor apja, a hatvanpusztai birtok tulajdonosa már márciusban is elég nagy, összesen 80 hektárnyi föld tulajdonosa volt Alcsútdobozon. Az újonnan szerzett területek egy része a Pannónia Golf & Country Club mellett van – ide vásárolta be magát nemrég Tiborcz István érdekeltsége Mészáros Lőrinc mellé. A golfpálya területe ifj. Orbán Győző cégéé.

A hatvanpusztai birtok Orbán Viktor édesapjának tulajdonában áll, ám sokan a miniszterelnök tulajdonaként tekintenek a majorra. A VSquare egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok információira hivatkozva azt írta, hogy a kormányfő már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a családjával a 13 hektáros hatvanpusztai birtokon, de rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket. A 19. században József nádor által létrehozott birtok rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba (kb. 11,5 milliárd forintba) kerülhetett. Legutóbb a Gulyásmédia csinált róla videót idén áprilisban:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!