Bajnai Gordon egy dollárszázmilliárdok kihelyezéséért felelős cég vezérigazgatója lett

2024. július 8. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

2024. szeptember 1-től Bajnai Gordont nevezték ki a londoni Campbell Lutyens pénzügyi cég vezérigazgatójává.

– derül ki a vállalat hétfői sajtóközleményéből. Az 56 éves Bajnai Andrew Sealey utódja lesz, aki 2003 óta látta el a vezérigazgatói pozíciót, miután 1990-ben csatlakozott a céghez. Andrew Sealey a továbbiakban a Campbell Lutyens igazgatóságának elnöke lesz, míg John Campbell, a cég egyik alapítója, az igazgatóság emeritus elnökeként folytatja munkáját.

Ahogy arról korábban írtunk, a Campbell Lutyens a világ egyik legnagyobb független pénzügyi tanácsadó cége, mely elsősorban dollártízmilliárdokból gazdálkodó vállalatfelváráslási alapoknak segít befektetéseket találni. A Közép-Európában nem aktív vállalat ügyfelei olyan befektetésekben érdekeltek, mint például a londoni Gatwick vagy a New York-i La Guardia repülőtér, esetleg vasutak Franciaországban vagy Olaszországban, tengeri kikötőkben. A közlemény szerint az elmúlt 10 évben Campbell Lutyens több mint 218 milliárd dollárt kihelyezésében vett részt tanácsadóként és tanácsolt magántőke-, magánhitel- és infrastruktúraalap-elhelyezések, másodlagos tanácsadás és GP tőketanácsadási megbízások formájában.

Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenc több kormányában is tárcavezetői posztot töltött be; 2009-ben pedig a hosszú politikai agonizálás után lemondott baloldali kormányfő utódjaként bő egy évig ő volt Magyarország miniszterelnöke – vállalása értelmében „szakértő” kormányfőként, aki nem kíván indulni a 2010-es választáson. A Fidesz győzelme után, 2012-ben az „Együtt 2014” ellenzéki választási mozgalom élén rövid időre mégis visszatért a politikába. A baloldali pártok alkudozásai során azonban nem sikerült elnyernie a miniszterelnök-jelölti pozíciót, a 2014-es országgyűlési-, illetve Ep-választás kudarcai után pedig újból visszavonult az aktív politizálástól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!