Az OTP a kamatplafon fölé emelte a lakáshiteleit

2024. július 2. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

Változtatott a hitelkamatain két magyarországi nagybank: míg az MBH Bank olcsóbbá tette a személyi kölcsönét, az OTP Bank a kamatplafon fölé drágította a lakáshiteleit, írja a Bank360.hu.

Az MBH a lakáshitelei feltételein nem változtatott, de a legolcsóbb személyi kölcsönének kamatait 1 százalékkal csökkentette: jelenleg 11,7-12,9 százalékos THM-eket kínál.

Az OTP-nél július 1-től a lakásvásárlásra, -építésre és -korszerűsítésre igénybe vehető kölcsönökre vonatkozó kamatemelés mértéke 0,47 és 1,02 százalék között alakul, az igénylők jövedelmétől függően. A legnagyobb mértékű drágulás azokat érinti, akik havi nettó 700 ezer forintnál kisebb jövedelmet tudnak igazolni.

A lap emlékeztet, hogy a lakáshitelekre januártól vállalt 7,3 százalékos THM-plafon fenntartását Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter június 30-ig kérte a bankoktól, ennek ellenére júliustól egyelőre csak az OTP Bank emelt a kamatokon, a bankok többsége egyelőre tartja a kért 7,3 százalékot – kérdés viszont, hogy az OTP lépése után ez meddig lesz jellemző.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!