Jelentős áremelések jönnek a Postánál

2024. július 1. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Július 1-től infláció feletti mértékben emeli számos termékének és szolgáltatásának díját a Magyar Posta. Idén ez a második alkalom, hogy árat emelnek, legutóbb január elején hoztak hasonló döntést. A cég ezúttal nem adott ki közleményt, de közzétették az új, hétfőtől érvényes díjszabást. A 24.hu azt írja, az eddig érvényes díjtáblázattal összevetve a termékek többségének esetében körülbelül 10 százalékos a drágulás.

Az új díjszabás alapján:

  • az 50 gramm alatti nem elsőbbségi levél 230-ról 255 forintra,
  • az elsőbbségi 330-ról 365 forintra,
  • nem elsőbbségi levelek 690-ről 765 forintra,
  • az elsőbbségiek 945-ről 1045 forintra drágulnak.

Nőni fog a hivatalos iratok, illetve a nemzetközi díjak ára is. Mellette 10 százalék körüli lesz a drágulás az azonosított levelek, a levélküldeményhez igénybe vehető szolgáltatások, a postakész borítékok és levelezőlapok, az egyetemes csomagszolgáltatás MPL postacsomag alapdíjak, az MPL postacsomaghoz igénybe vehető többletszolgáltatások, az expressz csomagszolgáltatás MPL üzleti csomag alapdíjak, az MPL üzleti csomaghoz igénybe vehető többletszolgáltatások, és az egyéb szolgáltatások körében. Azért lesz, ami nem változik: a postautalványok szolgáltatási díja és az ismételt házhoz kézbesítés alapdíja nem drágul.

A Magyar Posta 2022 júliusa óta öt lépcsőben vezetett be áremelkedéseket, az 50 grammos belföldi elsőbbségi levél feladása 83 százalékkal emelkedett két év alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!