Ingatlanos céget alapított Schadl György

2024. június 18. – 16:11

Másolás

Vágólapra másolva

Új, ingatlanforgalmazással foglalkozó céget alapított Schadl György – írja a 24.hu, ami feltúrta ehhez a közhiteles cégadatbázist. A Gold Carpet Ingatlanforgalmazó Kft. kizárólagos tulajdonosa Schadl, annak ügyvezetője szintén vádlott édesapja. Schadlt is kereste a lap, de közölte sms-ben, nem akar beszélni a lap munkatársával.

A cikk megjegyzi, Schadl és felesége érdekeltségében áll egy hasonló profilú és nevű cég, a Red Carpet Kft., amit a férfi anyósa vezet. Ezt a céget viszont vagyonzárral sújtotta a Központi Nyomozó Főügyészség. Arról is írnak, nemrég Schadl édesanyja is alapított két céget, amik a felszámolói tevékenységet vették fel.

A cégalapítás azért is férhetett bele Schadl jelenlegi helyzetébe, mert 2021 novemberétől két éven át letartóztatásban volt, 2023 novembere óta házi őrizetben van. Ezt februárban tovább enyhítették, heti kétszer bevásárolhat, továbbképezheti magát, orvosi vizsgálatokra is járhat többek közt.

A Schadl–Völner-ügy lényege a vádirat szerint, hogy Schadl korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket. Az ügyészség szerint Schadl lényegében „fizetésként” adta Völnernek a pénzt, hogy folyamatosan rendelkezésére álljon a különböző ügyek elintézésében. A végrehajtói kar elnöke pedig ezt abból a pénzből finanszírozta, amit azoktól kapott, akiket a végrehajtói pozícióba segített. Így összesen 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a vád szerint. Hétből hat végrehajtó a bíróságon is elismerte, hogy ez így történt, és Schadl György pénzért cserébe segítette őket pozíciókhoz.

A Schadl–Völner-ügyben írt összes cikkünket ide kattintva találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!