Megugrott az építőipar áprilisban, mégis kevesebb szerződést kötöttek

2024. június 14. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

A nyers adatok szerint 2024 áprilisában 15,6 százalékkal magasabb volt az építőipari termelés, mint tavaly ilyenkor – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb gyorstájékoztatójából.

Az épületek építésének mennyisége 26,7 százalékkal nőtt, egyéb építményekből (pl. utak, vasutak, vízi építmények, vezetékek) pedig 4,7 százalékkal építettek többet 2023 áprilisához képest a KSH adatai alapján. A speciális szaképítés termelése 14,3 százalékkal bővült tavaly óta.

Az új építőipari szerződések mennyisége is nőtt, 23 százalékkal, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 16,5, míg az egyéb építmények építésére vonatkozók mennyisége 30,9 százalékkal volt magasabb a tavalyinál.

Az építőipari vállalkozások által megkötött szerződések mennyisége 2024 áprilisában 0,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Az épületekre vonatkozó szerződések volumene 1,1 százalékkal emelkedett, de az egyéb építmények építésére vonatkozóké 2 százalékkal elmaradt a tavalyihoz képest.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!