Orbán török barátja veszi meg a Dohány utcai Zsinagógával szomszédos épületet

2024. június 5. – 13:28

Orbán török barátja veszi meg a Dohány utcai Zsinagógával szomszédos épületet
A Zsinagóga melletti, Dohány utca 10. szám alatti épületet a Polat Group vásárolja meg – Forrás: Google Earth

Másolás

Vágólapra másolva

A török Polat Group veszi meg a Dohány utcai Zsinagógával összeépült Dohány utca 10. épületét, írja az ingatlan spanyol tulajdonosának közlése alapján a 444.hu. A 25 ezer négyzetméteres ház ára 18,5 millió euró, 7,2 milliárd forint volt, a tranzakció két részletben zajlik le, előbb létrejön egy török-spanyol cég, amibe a spanyolok az ingatlant adják, a Polat csoport pedig 4,5 millió eurót tesz bele, majd három éven belül a törökök 14 millió euróért a cég másik felét is megveszik, írja a lap.

Adnan Polatot gyakran emlegetik Orbán Viktor barátjaként, miután a török üzletember és családja ott volt Orbán Viktor 2018-as parlamenti beiktatási beszédén, lefotózták őket Orbán Ráhel társaságában, és a miniszterelnök Felcsúton is vendégül látta. Adnan Polat egyébként tulajdonosa a külügyi tárca török, görög és ciprusi partnerirodáinak, jelentős ingatlanbefektetéseik is vannak Magyarországon, sőt a magyar hadiipari beszerzésekben is érdekeltek.

Adnan Polat és több családtagja három éve magyar állampolgárságot és személyi igazolványt is kapott. A 444 emlékeztet arra is, hogy a török üzletember cégcsoportja építette a budapesti Kárpát utcában a Duna Pearlt, a miniszterelnök veje, Tiborcz István pedig két éve napelemparkot is vett a török milliárdostól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!