Szijjártó Péter felesége 525 milliós osztalékot vett ki a cégéből

2024. május 31. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

A 2023-as beszámolója alapján tavaly 1,5 milliárd forintról 1,7 milliárdra nőtt a Szijjártó Péter külügyminiszter feleségének tulajdonában álló Interior Design Kft. árbevétele – írja a 444.hu.

A 2019-ben alapított cég annak ellenére érte el ezt az eredményt, hogy mindössze hat alkalmazottja van, és nincs honlapja és nyilvános elérhetősége sem. A cég száz százalékban Szijjártó-Nagy Szilvia tulajdonában van, a főtevékenységi köre a leírás szerint „divat-, formatervezés”.

Tavaly megugrottak a kiadások a cégnél, anyagokra, szolgáltatásokra a korábbinál 44 százalékkal többet, 1,1 milliárd forintot kellett kiadniuk. Béremelés viszont nem volt a cégnél, a dolgozókkal összefüggésben szinte pontosan ugyanannyit, 69 millió forintot költöttek, mint egy évvel korábban. Így sikerült 403 millió forintos tiszta nyereséget termelni a korábbi 545 millió után.

Ezt teljes egészében ki is vette a cégből Szijjártó felesége, sőt, az eredménytartalékból is lecsípett egy keveset, így összesen 525 milliós osztalékot fizetett ki magának.

Szijjártó-Nagy Szilvia 2021-ben és 2022-ben is 285 milliót vett ki a cégből.

Az Mfor tavaly szeptemberben állította össze a legsikeresebb NER-üzletasszonyok listáját, ezen Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata mögött a harmadik helyen végzett Szijjártó-Nagy Szilvia, aki a lap szerint 1,074 milliárd forint osztalékot vett ki az elmúlt öt évben.

Akkor Mészáros Lőrinc felesége, Várkonyi Andrea még csak a negyedik helyen végzett, de az is lehet, hogy idén maga mögé szoríthatja kihívóit, reklámcége, a Whitedog Media Kft. 2023-as beszámolója alapján ugyanis 821 millió forint osztalékot vehetett ki a cégből. A 2020-ban alapított reklámcég tavaly 8,9 milliárd forint bevételt könyvelt el, ezzel megduplázva a korábbi számait, amiből 1,09 milliárd forint profitot csinált a cég.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!