Rogán-Gaál Cecília, Sarka Kata, Várkonyi Andrea – milliárdos profit a legsikeresebb NER-üzletasszonyok mögött

2023. szeptember 4. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Az Mfor.hu elkészítette azt a toplistát, ami a magyar politikusok és közéleti szereplők volt és jelenlegi feleségeinek vagyonát hasonlítja össze, ez alapján a top négyes lista így alakul:

  1. Rogán-Gaál Cecília – nagyjából 1,2 milliárd forint osztalék az elmúlt öt évben
  2. Sarka Kata – nagyjából 1,2 milliárd forint osztalék az elmúlt öt évben (az általa kapott összeg feltehetően alacsonyabb, mert a közös cégek kisebbségi tulajdonosa)
  3. Szijjártó-Nagy Szilvia – 1,074 milliárd forint osztalék az elmúlt öt évben
  4. Várkonyi Andrea – 948 millió forint osztalék az elmúlt öt évben.

A lista élén végző Rogán-Gaál Cecília, Rogán Antal volt felesége, valamint üzlettársa, Sarka Kata cége, a Nakama & Partners Kft. főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik, de például a Mikulásgyár és a Magyarország Szépe verseny lebonyolításában is érdekelt. A cég árbevétele bár 2018-tól kezdve csökkenő tendenciát mutat, a tavalyi évben nagyon jó volt: cég 2022-ben 333,7 millió forintos árbevétel mellett 14 millió forintos nyereséget termelt, ebből 125 millió forintos osztalékot vettek ki. A lap szerint Rogán-Gaál Cecíliának és Sarka Katának más céges érdekeltsége is van.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felesége, Szijjártó-Nagy Szilvia évek óta tulajdonosa a belsőépítészettel foglalkozó Interior Design Belsőépítészeti Kft.-nek. A 2019-es alapítású cég évről évre egyre jobban teljesít. Tavaly 1,5 milliárd forintos árbevétel mellett 545,8 millió forintos nyeresége volt a cégnek. Szijjártó-Nagy Szilvia osztalékelőlegként kivett 436 millió forintot, így összesen már 1,074 milliárd forintot vett ki a cégből. Szijjártó-Nagy Szilvia is érdekelt más cégekben is.

Várkonyi Andrea, Mészáros Lőrinc milliárdos üzletember felesége a Whitedog Media Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője. A 2020-as bejegyzésű cég árbevétele és nyeresége évről évre folyamatosan nő: míg 2020-ban 127 millió forint volt, addig 2021-ben már több mint kétmilliárd, tavaly pedig a négy milliárdot is meghaladta. A 2020 óta keletkezett osztalék így 1,291 milliárd forint. Várkonyi Andrea a 2017-es alapítású Medigast Diagnosztikus, Megelőző, Terápiás, Egészségügyi, Termelő, Szolgáltató Kft.-ben is érdekelt, a tevékenységi köre szerint járóbeteg-ellátással foglalkozó cég évek óta 3 millió forint körüli árbevételt ér el, a korábbi enyhe veszteségek viszont az elmúlt két évben 1,5 millió forint körüli profitba csaptak át. Várkonyi Andrea férje két cégében is tulajdonos.

Vajna Tímea, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos özvegye az AV Investments Kft.-n keresztül mostanra már csak a BUNO Kft.-ben társtulajdonos. A vállalkozás 1,6 milliárd forintos árbevétellel, és 201 millió forintos adózott nyereséggel zárta a 2022-es évet, ebből 156 millió osztalékot szavaztak meg a tulajdonosok: az AV Investments 79,56 millió, míg a kisebbségi tulajdonos BUNO Investments 76,44 millió forintot vehetett fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!