Jobban zárt tavaly Sarka Kata és Rogán Gaál Cecília közös cége, nagy osztalékot vettek ki

2023. augusztus 10. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Jóval a május végi határidő után, augusztus első napjaiban tette közzé tavalyi éves beszámolóját a Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília tulajdonában lévő Nakama & Partners Kft. – írja az Mfor.hu. Kiderül, hogy mindketten 60 millió forint feletti osztalékot vehettek fel a cégből.

A Nakama, ami referenciaként a Mikulásgyárat, a Rakonczai Piano Live eseményt, a Magyarország Szépe versenyt és a FemCafe Inspiráló Nők Estjét tünteti fel, 2022-t jóval eredményesebben zárta, mint 2021-et. A tavalyelőtti évre elkönyvelt 17,2 milliós veszteség után, tavalyra 14 millió forintos tiszta hasznot számolhatnak el. A viszonylag alacsony megtermelt profit ellenére 125 millió forintot utaltak ki a cégből, amit az eredménytartalék miatt tehetnek meg:

a tulajdonosi arányok alapján ebből a 125 millió forintból 63,75 millió forint megy Rogán-Gaál Cecíliának, 61,25 millió forint pedig Sarka Katának.

Az Mfor azt írja, hogy a főtevékenységként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó cég szinte pontosan ugyanannyi árbevételt tudott elkönyvelni tavaly, mint egy évvel korábban: 332,9 millió forint után 333,7 millió forint folyt be a cég kasszájába. Hogy miből származik pontosan a bevétel, azt a közzétett dokumentumok nem tartalmazzák.

A lap felhívja a figyelmet, hogy a cég 2016-os alapítása óta összesen már 623,3 millió forintot vettek ki a cégből. Röviden: a reklámügyi cég szépen termel Rogán-Gaál Cecíliának és Sarka Katának, hét év alatt fejenként nagyjából 300-300 millióra tettek szert belőle. A két vállalkozó 2020-ban például nem vett fel osztalékot a cégből, erről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!