Többször is drágíthatnak idén a bankok az inflációra hivatkozva

2024. május 6. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Mostanra már minden nagyobb hazai bank bejelentette, hogy a tavalyi inflációt követve emelték a díjaikat, ám azokat a tételeket, amiket változatlanul hagytak, az év során még bármikor drágíthatják – írta az Azénpénzem.hu.

A már megismert inflációs drágítások után a nagyobb bankoknál most nyitható egyszerűbb számlák átlagosan 28 százalékkal kerülnek többe a korábbiaknál.

Ez nem csak az inflációs díjemelést tükrözi: folyamatosan változik a bankok számla- és kártyakínálata is, ami többnyire magasabb díjakat hoz.

Korábban több bank is közleményben hangsúlyozta, hogy a mindennapi bankoláshoz kötődő díjaik átlagosan a tavalyi infláció alatt emelkednek. Azonban úgy tűnik, az ügyfelek így sem nyugodhatnak meg, ugyanis amelyik tételt a bankjuk változatlanul hagyta, azt az év során bármikor drágíthatja a fogyasztói árak 2023 évi emelkedése miatt.

Az OTP korábbi lépése után április elsejétől már többe kerül a CIB, a K&H, a Raiffeisen és az Unicredit ügyfeleinek is a bankszámla. Május elejétől pedig az Erste és az MBH is emelte díjait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!