Brutálisan csökkent az Audi nyeresége, az ok meglepő

2024. május 5. – 22:59

Brutálisan csökkent az Audi nyeresége, az ok meglepő
Az Audi A8 L 60 TFSI quattro nyolchengeres motorja és a hajtáslánc részlete – Fotó: Audi

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 74 százalékkal csökkent az Audi üzemi eredménye az idei első negyedévben, mert a cég a tavalyi év azonos időszakához képes lényegesen kevesebb hat- és nyolchengeres motorral szerelt prémium-, illetve luxusautót tudott legyártani, írja az Automotive News Europe portál.

A cikk szerint a háttérben beszállítói probléma áll, ám a Volkswagen-csoporthoz tartozó márka hivatalosan nem kívánta megnevezni azt az alkatrészt, amelynek hiányában nem tudják összeszerelni ezeket a motorokat. Az Audi tavaly 1,82 milliárd eurós üzemi eredményt produkált az első három hónap során, ami lényegesen meghaladja az idei 466 millió eurós szintet. Mindez egybevág a cég múlt pénteki közleményével is, amely szerint a bevétel az év első három hónapjában 19 százalékkal 13,72 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 16,88 milliárdról.

Az Automotive News a Manager Magazin januári közlésére hivatkozva azt írja, hogy a hiányzó alkatrész a motorok indítógenerátorához használt speciális hajtószíj, amelyet a Vitescótól szerez be az Audi, és 2018 óta használja ezt a megoldást egyes típusaiban.

Arno Antlitz, a Volkswagen-csoport operatív vezérigazgató-helyettese egy április 30-án megtartott befektetői telefonkonferencián elmondta, hogy az Audi jelenleg egy második beszállítót keres az alkatrészprobléma megoldására, ugyanakkor az Automobilwoche szerint március közepe óta ismét kaphatók Németországban hat- és nyolchengeres motorral szerelt modellek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!